Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαίδας

Σβήστηκε νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας. Επί τόπου έσπευσαν δέκα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, Κοζάνης, Φλώρινας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης την οποία συντόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Καφίρας συμμετείχαν 20 περίπου πυροσβέστες.
Πηγή: ΕΡΑ
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, με οκτώ οχήματα και 19 πυροσβέστες. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι, ενώ σβήστηκε μια ώρα αργότερα. Σε βραχυκύκλωμα καλωδίων την αποδίδει η ΔΕΗ και φροντίζει για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που ανέκυψαν, ενώ άμεσα θα ορισθεί επιτροπή τεχνικών για τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο της 4ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, κατακαίγοντας μονωτικά υλικά. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο με οκτώ οχήματα και 19 πυροσβέστες. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι, τονίζει η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, σε βραχυκύκλωμα καλωδίων αποδίδει η Επιχείρηση τη φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο του μηχανοστασίου της Μονάδας Νο 4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Η πυρκαγιά, προσθέτει, εκδηλώθηκε στις 15:38 και σβήστηκε μία ώρα αργότερα μετά από κινητοποίηση της πυρασφάλειας της Μονάδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαϊδας. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, αυτή την στιγμή γίνεται αποκατάσταση των προβλημάτων που ανέκυψαν.
Πηγή: ΔΟΛ

Γ. Κασαπίδης: H καλλιέργεια των καρποφόρων δέντρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Τ.Ο.Ε.Β. Σερβίων σε συνεργασία με το βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Η καλλιέργεια των καρποφόρων δέντρων στο Ν. Κοζάνης. Σύγχρονες τάσεις και προοπτικές».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 7.30μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
-Καλλιέργεια Μηλιάς, Κερασιάς, Αχλαδιάς, Δαμασκηνιάς. Τάσεις, προοπτικές. Εισηγητής: Κώστας Παπαϊωάννου, Γεωπόνος Αγρ. Συν/σμού Πύργων Εορδαίας.
-Συστήματα διασφάλισης ποιότητας οπωροκηπευτικών. Εισηγητής: Γιώργος Σιδηρόπουλος, Γεωπόνος Αγρ. Συν/σμού Πύργων Εορδαίας
-Πιστοποίηση Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων. Εισηγητής: Λούσπα Πόπη, Τεχνολόγος Γεωπόνος.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 29ης Νοεμβρίου

Δήμος Σερβίων :
Σαμαρας 434
Μπακογιαννη 223
ψωμιαδης 159
ακυρα 10
λευκα 1

Δήμος Καμβουνίων:
Σαμαρας 103
Μπακογιαννη 38
Ψωμιαδης 23
άκυρα 2

Κοινότητα Λιβαδερού: 
Μπακογιαννη 73
Ψωμιαδης 69
Σαμαρας 67

Δήμος Βελβεντού:
Σαμαράς 163
Μπακογιάννη 64
Ψωμιάδης 50
άκυρα 4
λευκά 1

Ευχαριστούμε το Φώτη Γαλογαύρο για το μήνυμά του.

Φ. Γαλογαύρος: ευχαριστίες στους εθελοντές και στον κόσμο που ψήφισε


Καλημέρα σας,

θα ήθελα μέσα από το blog σας να ευχαριστήσω όλους τους χειριστές των Η.Υ. που συμμετείχαν στο Δήμο Σερβίων, Δήμο Καμβουνίων και κοινότητα Λιβαδερού, όπου και συντόνιζα  στις εκλογές τις 29ης Νοεμβρίου 2009 για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω την εφορευτική επιτροπή για την επίπονη εργασία που είχε το βράδυ της 29ης, καθώς και τις τοπικές οργανώσεις για όλη τη δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα η οποία συνέβαλε στην πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που προσήλθε να ψηφίσει και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του μέχρι να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που προέκυψαν.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά. Από σήμερα η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι πιο μεγάλη γιατί απο σήμερα προχωράει με ενότητα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Φώτης Γαλογαύρος
Συντονιστής Δήμου Σερβίων, Δήμου Καμβουνίων και Κοινότητας Λιβαδερού

Νέος Πρόεδρος της Ν.Δ ο Αντώνης Σαμαράς


Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Τελικά αποτελέσματα Ν. Κοζάνης


Σαμαράς Αντ. 5.968 ψήφοι
Μπακογιάννη Ν. 4.806 ψήφοι
Ψωμιάδης Π. 2.128 ψήφοι 


Νομός Κοζάνης στα 16 από τα 18 εκλογ. τμήματα

Σαμαράς Αν. 3.141 ψήφοι και ποσοστό 44,7%
Μπακογιάννη Ντ. 2.391 ψήφοι και ποσοστό 33,9%
Ψωμιάδης Π. 1.503 ψήφοι και ποσοστό 21,4%

Από το TOP Channel 



Αποτελέσματα Δήμων Σερβίων, Βελβεντού και Καμβουνίων

Αποτελέσματα Δήμου Σερβίων:
Σαμαράς Αν. 434 ψήφοι
Μπακογιάννη Ν.  223 ψήφοι
Ψωμιάδης Π 159 ψήφοι

Αποτελέσματα Δήμου Βελβεντού: 
Σαμαράς Αν. 163 ψήφοι
Μπακογιάννη Ν. 64 ψήφοι
Ψωμιάδης Π. 50 ψήφοι

Αποτελέσματα Δήμου Καμβουνίων 
Σαμαράς Αν. 103 ψήφοι 
Μπακογιάννη Ν. 38 ψήφοι
Ψωμιάδης Π. 23 ψήφοι

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Οι αποφάσεις της συνέλευσης των κατοίκων Τριγωνικού για το ορυχείο Προσηλίου


Έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στο Τριγωνικό, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ορυχείο «Προσηλίου», η συνέλευση των κατοίκων Τριγωνικού. Στη συνέλευση, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο, παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου και μετά από την ενημέρωση, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, ακολούθησε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση.
Ομόφωνα στο τέλος αποφασίστηκε:
1. Η συγκρότηση τριμελούς οικονομικής επιτροπής για την επίσπευση του χρόνου συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για την προσφυγή ακύρωσης της ΚΥΑ στο ΣτΕ και της αναστολής των εργασιών έναρξης λειτουργίας του ορυχείου.
Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους:
Βακουφτσή Βασίλη του Θ.
Κούτσιανο Χρήστο του Γ.
Μαρκόπουλο Αντώνη του Χ.
(Το κόστος της προσφυγής ανέρχεται στις 12.000 Ευρώ περίπου. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν να απευθύνονται στην παραπάνω επιτροπή).
2. Να ζητηθεί από τη Νομαρχία Κοζάνης η χρηματοδότηση της προσφυγής για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης 63 ν. Κοζάνης. Έγγραφο για τη χρηματοδότηση της προσφυγής έχει ήδη αποσταλεί.
3. Να ζητηθεί από τη Νομαρχία Κοζάνης να αναλάβει το κόστος εκπόνησης Γεωτεχνικής Μελέτης, για την περιοχή της Οριστικής Παραχώρησης ν. 63. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη σταλεί έγγραφο στο ΙΓΜΕ να αναλάβει την εκπόνηση της παραπάνω Μελέτης.
4. Αύριο, 30 Νοεμβρίου 2009, να παραβρεθεί αντιπροσωπία των κατοίκων στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων του λεκανοπεδίου Κοζάνης - Πτολεμαΐδας.
5. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση για δυναμική παρουσία των κατοίκων στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όποτε αυτή γίνει.
6. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις των κατοίκων Προσηλίου και Πολυρράχου.
 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Το καθάρισε το παιχνίδι ο Μητσοτάκης


Εδώ και μία ώρα περίπου βρίσκεται off-line το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων των ψηφοφόρων. Οι ψηφοφορία όμως συνεχίζεται κανονικά και τα ονόματα των ψηφισάντων καταγράφονται με το χέρι....ώστε να ελεγχθούν .... αργότερα.
Σχόλιο ai-vreS: φέξε μου και γλίστρησα ...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ψηφίζουν αύριο 29/11 οι Νεοδημοκράτες για την ανάδειξη του 7ου Αρχηγού τους.


Oι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εάν υπάρξουν εκλογικά τμήματα στα οποία θα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, η ψηφοφορία παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής. Μπορούν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου όλοι όσοι είναι μέλη επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο συμπλήρωση της σχετικής αίτησης με την επίδειξη Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και καταβολή της συνδρομής των δύο (2) ευρώ. Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το Δήμο στον οποίο ψηφίζουν κατά τις εθνικές εκλογές, αλλά και ανεξάρτητα από την περιοχή της Τοπικής Οργάνωσης στην οποία είναι (εάν είναι) εγγεγραμμένοι. Εάν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, θα γίνει το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.
Στο δήμο Σερβίων θα υπάρχουν δύο κάλπες στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

Οι Πρέσπες μάς φέρνουν πιο κοντά


από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κλίματος αλληλοκατανόησης, που θα βοηθήσει να βρεθεί λύση και στο θέμα του ονόματος της FYROM, ελπίζουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Γιώργος Παπανδρέου και Νίκολα Γκρούεφσκι και η αρχή έγινε με τη χθεσινή συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης τριμερούς συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της FYROM για την προστασία του περιβαλλοντικού πάρκου των Πρεσπών.Ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο κ. Γκρούεφσκι επέμειναν ο καθένας στις θέσεις της χώρας τους για το θέμα της ονομασίας και επισημάνθηκε ότι παραμένει σε ισχύ η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ. «Δεν είμαστε εμείς οι διαπραγματευτές . Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στους συνεργάτες του, για να δείξει ότι δεν αλλάζει κάτι.
Από την ελληνική πλευρά δεν εκφράζεται ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, μέχρι να συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Δεκέμβριο το ζήτημα ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια. Κι αυτό γιατί θεωρείται δύσκολο να βρεθεί μέσα σε 10 μέρες μια λύση, που δεν έχει βρεθεί 18 ολόκληρα χρόνια.Ωστόσο, η ελληνική πλευρά τονίζει ότι οι κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες από τη σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τα Σκόπια οφείλονται στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η Ελλάδα για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα, στον οποίο και ελπίζει.
Ο πρωθυπουργός της FYROM είπε στους δημοσιογράφους της χώρας του, που τον συνόδευαν, ότι στη διμερή συνάντηση δεν υπήρξε καμιά πρόοδος στο θέμα της ονομασίας.Ο Ελληνας πρωθυπουργός επέμεινε στις θέσεις του και ο Ν. Γκρούεφσκι κάλεσε την Ελλάδα να μη βάλει εμπόδια στο να πάρουν τα Σκόπια ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της FYROM συζήτησαν την προοπτική να ανοίξουν δύο νέες συνοριακές διαβάσεις και να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα - Μοναστήρι και η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά αυτά τα ζητήματα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της άτυπης τριμερούς συνάντησης, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, ώστε το 2010 να είναι το ορόσημο για την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνα πρωθυπουργού στην Πύλη των Πρεσπών και οι τρεις πρωθυπουργοί κατέληξαν σε μια κοινή δήλωση, ότι θα υπογράψουν μια συμφωνία για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών.Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου του 2010, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, αλλά και συμπληρώνονται δέκα ακριβώς χρόνια από τη συμφωνία ίδρυσης του πάρκου Πρεσπών το 2000, από τους τρεις πρωθυπουργούς, της Ελλάδας Κ. Σημίτη, της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και της FYROM Λιούπκο Γκεοργκίεφσκι.Οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών έστειλαν και κοινή επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον πρωθυπουργό της Δανίας εν όψει της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη για το πώς οι ίδιοι σκοπεύουν να προστατέψουν το πάρκο των Πρεσπών, που είναι η μοναδική προστατευόμενη διασυνοριακή περιοχή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οι Παπανδρέου, Μπερίσα και Γκρούεφσκι συζήτησαν ακόμη για την ανάγκη επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη, η οποία μπορεί να αποτελέσει και λύση απέναντι στην οικονομική κρίση. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε ξεχωριστή συνάντηση και με τον Αλβανό ομόλογό του Σαλί Μπερίσα, με τον οποίο εξέτασαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, των συνοριακών διελεύσεων, των θεωρήσεων βίζας και είπαν ότι θα επιδιώξουν πιο τακτική επαφή και ίσως ανταλλαγή επισκέψεων.

Ο Ιορδάνης Ανδρεάδης ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του Ν.Σ

Έκτακτη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ζήτησε από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης με γραπτή αίτηση του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης, με θέμα τη μετεγκατάσταση Ακρινής - μετεγκαταστάσεις, λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε την σύγκλιση του έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου προκειμένου να δοθεί στους βουλευτές του Ν. Κοζάνης, η δυνατότητα να παραβρεθούν στην εν λόγω έκτακτη συνεδρίαση. Αποφασίστηκε τελικά η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στη μια και μισή το μεσημέρι.
Πηγή: ΕΡΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Κλειστοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κοζάνη

Την απόφαση διακοπής λειτουργίας για επτά (7) μέρες, από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009,  του 1ου και 3ου Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Κοζάνης, καθώς και του παιδικού σταθμού που λειτουργεί  η Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π., έλαβαν οι αρμόδιοι πρόεδροι, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Νικολέτα Μπουμπόναρη. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έκδοση της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναθεωρεί τα κριτήρια και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, προς επιβράδυνση της διασποράς της γρίπης στην ευρύτερη κοινότητα, η οποία  βρίσκεται σε έξαρση αυτή τη χρονική περίοδο.
Στο διάστημα αυτό των 7 ημερών, συνιστάται όλοι οι μαθητές και οι  εκπαιδευτικοί των βρεφονηπιακών σταθμών, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή εξωσχολικές δραστηριότητες. Η εν λόγω απόφαση των προέδρων, έχει αποσταλεί στον αντινομάρχη κοινωνικής ανάπτυξης Κοζάνης, κ. Παύλο Τσότσο,  προς ενημέρωση του Νομάρχη για την υπογραφή έγκρισή της, όπως προβλέπεται. Επίσης έχει κοινοποιηθεί στην Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α. Κοζάνης,  καθώς και στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας).
Η παραπάνω εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ακόμα πως μετά την επαναλειτουργία του Κέντρου δεν διακόπτεται εκ νέου η λειτουργία του, εάν εμφανιστεί νέος αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης. Η  νέα διακοπή δεν συνιστάται, διότι η εμφάνιση αυξημένου αριθμού ατόμων με συμπτώματα γρίπης σημαίνει ότι έχει διαδοθεί ευρέως ο ιός στην κοινότητα, και ως εκ τούτου κάτι τέτοιο δεν θα είχε πλέον νόημα. Επισημαίνεται πως ένα άτομο θεωρείται ότι εμφανίζει τα συμπτώματα της νέας γρίπης, εφόσον παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 Βαθμούς Κελσίου, καθώς ΚΑΙ ένα τουλάχιστον από τα εξής: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι.

Συνάντηθηκαν με τον Γ.Παπανδρέου οι ροδακινοπαραγωγοί, τους υποσχέθηκε ότι θα δει προσωπικά το θέμα


Από τους φίλους του seleo
Την υπόσχεση ότι θα επιληφθεί προσωπικά ο ίδιος για επίλυση του προβλήματός τους απέσπασαν οι ροδακινοπαραγωγοί από τα μπλόκα της Ημαθίας και της Πέλλας από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου με τον οποίο συναντήθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο της Καστοριάς όπου τον περίμεναν. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τους ευχήθηκε "καλή συνέχεια στον αγώνα τους".

Και νέα λίστα με τμήματα και σχολεία που κλείνουν

Αναστέλλεται η λειτουργία ορισμένων Τμημάτων Σχολείων, αλλά και ολόκληρων Σχολικών Μονάδων του Νομού Κοζάνης με νέα απόφαση του Νομάρχη. Με απόφαση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω Τμημάτων Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης, λόγω εμφάνισης 4 ή και περισσοτέρων ατόμων από το ίδιο Τμήμα (σε όποια Σχολική Μονάδα κλείνουν πέραν του 1/3 των Τμημάτων της, τότε αναστέλλεται η λειτουργία ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας) με συμπτώματα γρίπης:
Α/Α
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΓΡΙΠΩΔΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
1
Δ.Σ. Κοίλων
ΣΤ
18
5
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
2
Δ.Σ. Χ. Μούκα
Ε2
22
4
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
3
17ο Δ.Σ. Κοζάνης
Γ2
17
5
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
4
Δ.Σ. Καισαρειάς
Γ/Δ
15
6
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
5
6ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
1ο Τμήμα
2ο Τμήμα

20
19

10
6

Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
6
12ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
1ο Τμήμα
20
8
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
7
9ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
1ο Τμήμα
2ο Τμήμα

14
11

7
6

Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
8
Νηπιαγωγείο Κεσαρειάς
1ο Τμήμα
12
6
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
9
Δ.Σ. Λευκόβρυσης
Γ
12
4
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
10
Δ.Σ. Περδίκκα
Ε
19
7
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
11
Δ.Σ. Καλονερίου-Μικροκάστρου
Α
7
4
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
12
Νηπιαγωγείο Μικροκάστρου
1ο Τμήμα
7
4
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
13
Νηπιαγωγείο Καλονερίου
1ο Τμήμα
5
4
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας
A
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΓΡΙΠΩΔΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
1
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Α4
25
6
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
2
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Β1
23
5
Διακοπή λειτουργίας τμήματος
3
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας (έχει τον ίδιο αύλειο χώρο με το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης)
4
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας(έχει τον ίδιο αύλειο χώρο με το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης)
5
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΜΕ  ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
Διακοπή λειτουργίας σχολικής μονάδας (έχει πρόβλημα το 1/3 των τμημάτων

Προσωρινό ΣΤΟΠ στη ΔΕΗ

Με εντολή της Αντιεισαγγελέως Κοζάνης κ. Στεφανίδου απαγορεύεται προσωρινά κάθε πράξη και ενέργεια της ΔΕΗ επί του ακινήτου του Βασίλη Μήτρου σε αγροτική περιοχή κοντά στο Ορυχείο Μαυροπηγής. Χθες και μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών με την εισβολή εκσκαπτικών μηχανημάτων της ΔΕΗ στο αγροτεμάχιο του ως άνω ιδιοκτήτη αφέθηκε ελεύθερος ο γιος του πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Μαυροπηγής Σπύρος Μήτρου ενώ προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2010.
Πηγή: ΕΡΑ

Σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς για τη νέα γρίπη



Συνάντηση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κοζάνης, Μανώλης Παφίλης, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων στις οποίες υπήρξαν μαθητές που  έχουν εντοπιστεί  με συμπτώματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1). Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, για να επιτευχθεί ο περιορισμός των κρουσμάτων στα σχολεία .Ο κ. Παφίλης γνωστοποίησε στους εκπαιδευτικούς την πρόθεση του Δήμου, και ιδιαίτερα του Δημάρχου, Λάζαρου Μαλούτα, να συνεισφέρει σε ό,τι χρειαστεί, καθώς η νεολαία ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Δήμου.
Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η κ. Φράνκα Παστόρε, κλινική μικροβιολόγος – πρόεδρος της επιτροπής πανδημίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία έδωσε πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από το εκάστοτε σχολείο, για να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού. Μεταξύ άλλων η κ. Παστόρε τόνισε «Ο ιός της γρίπης Α(Η1Ν1), «αγαπά» τις μικρές ηλικίες. Πρέπει και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με ηρεμία, είναι σημαντικό να μην τον φοβόμαστε. Έχουμε περάσει το στάδιο περιχαράκωσης του ιού και βρισκόμαστε στη φάση προφύλαξης. Η καλή και σωστή ατομική υγιεινή, καθώς και το εμβόλιο, θα δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας προς αντιμετώπιση και απομάκρυνση του ιού. Συστήνω λοιπόν σε όλου να κάνουν το εμβόλιο, για να μην υπάρχει φόβος μετάλλαξης».
Για την διεξοδικότερη ανάλυση του θέματος και την πλήρη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων, θα πραγματοποιηθεί μία ευρύτερη συνάντηση, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, στην οποία θα παρίσταται ο Δήμαρχος Κοζάνης και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, καθώς θα κληθούν  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Μανώλης Χαραμής.

Το Προφίλ μας