Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ήξεραν το σχέδιο απόδρασης αλλά ξέχασαν να το εμποδίσουν!!

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και του Κ. Χατζίδη, εδώ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=257202
Γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν! Εδώ και πολύ καιρό οι αρχές ασφαλείας ήταν ενήμερες για το μεγάλο κόλπο που ετοίμαζε μέσα από το κελί του στις φυλακές Κέρκυρας ο ιπτάμενος... δραπέτης, για την αδυναμία του στα ελικόπτερα και στις εναέριες αποδράσεις. Εν όψει μάλιστα της επικείμενης μεταφοράς του- περί τα μέσα Ιανουαρίου- στην Αθήνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έσπευσαν να ενημερώσουν τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ασφαλείας. Παρ΄ όλα αυτά ο διεθνής διασυρμός της χώρας δεν στάθηκε δυνατόν να αποφευχθεί. Το πουλάκι πέταξε με ελικόπτερο προς την ελευθερία.

Ολα άρχισαν προ διμήνου, όταν σε γνώση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιήλθαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι σκόπευαν κατά την άφιξή τους στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού να επαναλάβουν το παράτολμο σχέδιό τους. Οι αρχικές πληροφορίες, οι οποίες ήταν προϊόν τηλεφωνικών υποκλοπών, προέρχονταν από μέλη της ομάδας Παλαιοκώστα που ήταν κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς και από πρόσωπα εκτός των φυλακών, με τα οποία ο έλληνας φαντομάς διατηρούσε φιλικές και... επαγγελματικές σχέσεις. Από τη διασταύρωση και την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βασιμότητα των σχετικών πληροφοριών ήταν δεδομένη και ότι ο Παλαιοκώστας «κατά πάσα πιθανότητα» θα επιχειρούσε για δεύτερη φορά να αποδράσει με ελικόπτερο από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας!

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της βαρύτητας του θέματος, πριν από έναν μήνα ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής κ. Παντελής Γιαννακόπουλος έσπευσε να ενημερώσει τους ανωτέρους του, θέτοντάς τους υπ΄ όψιν τα πλήρη στοιχεία της πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε η εδρεύουσα στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) υπηρεσία.
Σύμφωνα με την «υπόθεση εργασίας» που παρουσίασε ο κ. Γιαννακόπουλος στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία εδώ και πολύ καιρό, όπως πιστεύεται, διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ποινικούς κρατουμένους, εντός και εκτός των φυλακών, το τελευταίο διάστημα ήταν σε διαρκή τηλεφωνική... συνδιάσκεψη με την ομάδα Παλαιοκώστα, προκειμένου να διοργανώσουν με άρτιο και αποτελεσματικό τρόπο τη δεύτερη εναέρια απόδρασή του.

Τις σχετικές συνεννοήσεις της «ομάδας των επτά» κρατουμένων τριών σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς και των... εκτός των τειχών τεσσάρων συνεργατών τους που βρίσκονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μικρότερες πόλεις, κατηύθυνε προσωπικά από το κελί του ο Παλαιοκώστας, με την αμέριστη συμπαράσταση και πολύτιμη αρωγή, όπως λέγεται, του «δικτύου υποδοχής» του πανίσχυρου Βασίλη Στεφανάκου. Μετά τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τη σκυτάλη της ενημέρωσης παρέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, μόλις λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή του στην... ηλεκτρική καρέκλα του Μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη.
Προτίμησαν να μην ενημερώσουν κανέναν
Αγνωστο για ποιους λόγους, η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν σήμανε συναγερμό, δεν κινητοποίησε τις διωκτικές υπηρεσίες στον απαιτούμενο από τις συνθήκες βαθμό, ούτε, όπως λέγεται, έσπευσε να ενημερώσει προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια. Απλώς αρκέστηκαν στην ενημέρωση του μέχρι πρότινος διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού κ. Λεωνίδα Καραμπέκιου περί της πιθανότητας να επιχειρήσει νέα εναέρια απόδραση ο Παλαιοκώστας.
«Οι χειρισμοί της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι» υπογράμμισε μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνονται αρμοδίως για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να αρκούνται σε μια απλή, τυπική ενημέρωση».
Σύμφωνα με μια άλλη ανάγνωση των πραγμάτων, η υποτονική αντίδραση των αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν συνδέεται με το γενικό κλίμα ραθυμίας και αρρυθμίας που παρουσιάζουν εσχάτως οι διωκτικές υπηρεσίες, ούτε βεβαίως μπορεί να αποδοθεί στην πλημμελή άσκηση καθηκόντων ενός αρμοδίου οργάνου.
Αντιθέτως μάλιστα. «Οι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν διαμορφωμένο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με το οποίο πιστεύουν ότι θα επιτύχουν τη συνολική... διευθέτηση των πρόσφατων υποθέσεων που απασχόλησαν την επικαιρότητα και παραμένουν ανεξιχνίαστες» ελέχθη χαρακτηριστικά. Θα πετύχουν άραγε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ή θα αυτοτραυματιστούν; Σύντομα θα γνωρίζουμε.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη στο ai-vreS του Φώτη Ζυγούρη, Δημ. Συμβούλου, πρώην αντιδημάρχου οικονομικών

Σήμερα φιλοξενούμε τη συνέντευξη του κ. Φώτη Ζυγούρη, Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης, πρώην Αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου μας.



ai-vreS:
Είσαι ένας νέος άνθρωπος που ασχολείσαι ενεργά με την πολιτική. Πώς προέκυψε; Και τι έχεις να πεις στους νεότερους που απαξιώνουν τους πολιτικούς; Νομίζεις ότι υπάρχει χώρος στην πολιτική για τη νέα γενιά;
Φ. Ζυγούρης: Η σχέση μου με την πολιτική και γενικότερα με τα κοινά ήταν ανέκαθεν καλή μιας και μου κέντριζε τα ενδιαφέρον από μικρή ηλικία. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η φοίτησή μου στο Πάντειο παν/μιο Αθηνών ένα άκρως πολιτικοποιημένο και κομματικοποιημένο πανεπιστήμιο όπου και εκλέχθηκα υπεύθυνος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με την παράταξη της ΔΑΠ ΝΔ ΦΚ. Με την επιστροφή στα Σέρβια το 1999 δραστηριοποιήθηκα στον μορφωτικό σύλλογο Λάβας όπου και διετέλεσα πρόεδρος για δύο έτη. Το 2002 δέχθηκα την πρόταση του νυν δημάρχου, κου Κοκολιού και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο, όπου όντας 27 ετών εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος και μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αντιδημάρχου οικονομικών.
Αυτό που έχω να πω για την απαξίωση των πολιτικών είναι ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί οι νέοι να απαξιώνουν μια μερίδα πολιτικών, αλλά το αισιόδοξο στοιχείο που παραβλέπουμε πολλές φορές είναι, ότι η μεγαλύτερη μερίδα των νέων δεν απαξιώνει την πολιτική. Από τις συζητήσεις που κάνω μαζί τους καθημερινά διαπιστώνω ότι ενδιαφέρονται, ενημερώνονται, έχουν άποψη και τις περισσότερες φορές ρεαλιστικές προτάσεις. Αυτό που τους λείπει πιστεύω είναι η πρώτη ουσιαστική επαφή με την πολιτική. Και αυτή επέρχεται μόνο με την υποψηφιότητά τους ή τουλάχιστον με την στήριξη σε ανθρώπους που έχουν επαφή, μιλάνε την ίδια γλώσσα και αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα με τον ίδιο τρόπο. Τέλος θεωρώ ότι στην πολιτική υπάρχει απεριόριστος χώρος για τους νέους αλλά δεν είναι δυνατόν να τον αφήσουν ελεύθερο αυτοί που τον κατέχουν ένα ωραίο πρωί ξαφνικά. Για να μεταβληθεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό πρέπει οι νέοι να διεκδικήσουν με αγώνα και μάλιστα άνισο θα έλεγα, μια θέση στο πολιτικό σκηνικό. Πρέπει όμως πρώτιστα να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και τέλος να θέσουν εαυτούς στην κρίση του κόσμου. Και είμαι σίγουρος ότι τότε θα χαίρουν της εύνοιας ακόμη και των μεγαλυτέρων τους, οι οποίοι πλέον θα λειτουργούν ως αρωγοί σε όλες τους τις προσπάθειες. Γιατί. Γιατί απλά αυτοί είναι το μέλλον.

ai-vreS: Πώς εισέπραξες την εμπειρία σου ως αντιδήμαρχος; Μοιράσου μαζί μας μια πολύ όμορφη στιγμή και μια άσχημη στιγμή της θητείας σου ως αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Σερβίων.
Φ. Ζυγούρης: Το να ασκείς δημόσια διοίκηση δεν είναι και ότι ποιο εύκολο θα έλεγα. Θα την χαρακτήριζα ως κουραστική περίοδο διότι μην ξεχνάμε ότι πρώτιστα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Όσο για την περιγραφή μιας όμορφης ή μιας άσχημης στιγμής δεν θέλω να απαντήσω γιατί μου θυμίζει λίγο βραδιά των OSCAR. Και δεν τα πήγα καθόλου καλά με τα χρυσά αγαλματίδια. (χαμόγελο)

ai-vreS: Εντάξει. Ο Δήμαρχος Σερβίων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Top είπε ότι το χρέος του Δήμου Σερβίων είναι 1.900.000 ευρώ σε προμηθευτές και 1.700.000 ευρώ σε δάνεια. Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος δίνει 300.000 ευρώ κάθε μήνα, οπότε σε 6-7 μήνες λογικά το χρέος του Δήμου σε δάνεια θα έχει εξαλειφθεί. Στο δημοτικό συμβούλιο όμως για τον απολογισμό του 2006 είπες ότι παραλάβατε ως δημοτική αρχή 4,5 εκατομ. ευρώ και αυτή τη στιγμή το χρέος είναι 7,5 εκατομ ευρώ. Ποιον να πιστέψουμε;
Φ. Ζυγούρης: Θα απαντήσω στην ερώτησή σας κάνοντας δύο παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση ότι οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του δήμου αυτή την στιγμή ανέρχονται σε μεγαλύτερο ποσό από αυτό του 1.700.000 μιας και 1.700.000€ ήταν μόνο ο δανεισμός του 2004-2005 ενώ προϋπήρχε δανεισμός ύψους 600.000€ από τα προηγούμενα έτη. Άρα στον απολογισμό του 2006 οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται περίπου στο ύψος των 2.300.000€.
Δεύτερη σημείωσή μου είναι ότι στο δημοτικό συμβούλιο για τον απολογισμό του 2006 ανέφερα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μου αποδόθηκαν οι υποχρεώσεις μακροπρόθεσμες (δάνεια) και βραχυπρόθεσμες ανέρχονται περίπου στο ύψος των 5 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των επίδικων υποθέσεων την έκβαση των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμη, και όχι 7,5 εκ ευρώ.
Την συνέντευξη του Δημάρχου στο ΤOP δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω αλλά πιστεύω σύμφωνα με το ερώτημά σας, ότι ο Δήμος ενώ έχει την δυνατότητα αποπληρωμής μηνιαίως ενός ποσού 300.000,00 δεν μπορεί να το διαθέσει για αποπληρωμές μόνο χρεών, γιατί όπως είναι φυσικό πρέπει να λειτουργήσει. Να πληρώσει μισθούς, να πληρώσει καύσιμα και άλλες δαπάνες που δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ανώδυνα από τις οφειλές των παρελθόντων οικονομικών ετών είναι να του αποδοθούν τα οφειλόμενα από την κεντρική εξουσία. Εάν λοιπόν δια στόματος δημάρχου ειπώθηκαν αυτά τότε θεωρώ ότι κάνει λάθος. Εάν είναι δικές του πεποιθήσεις ή δικές σας ανακρίβειες τότε ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ai-vreS: Θα συνεχίσεις να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά; Σκέφτεσαι να είσαι και πάλι υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος, ίσως και ως επικεφαλής συνδυασμού ή νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις και πέρα από τα όρια του Δήμου μας;
Φ. Ζυγούρης: Ναι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά. Άλλωστε είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι αυτοσκοπός η προσωπική επιτυχία πολιτικών στόχων ούτε είμαι κάποιος που δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Μ' αρέσει η πολιτική και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Πιστεύω όμως ότι ο κύκλος μου ως δημοτικός σύμβουλος έχει κλείσει. Οκτώ χρόνια θεωρώ ότι είναι αρκετά. Άλλωστε πιστεύω πως είναι πάρα πολύς χρόνος για έναν πολιτικό να κάνει πράξη αυτά που οραματιζόταν. Μετά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι καταντά γραφικός και αλαζόνας.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας είναι φυσικό να θέλει κάποιος, ιδίως ένας νέος, να προχωρήσει και ποιο ψηλά στην πολιτική και είναι κάτι που δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή (Όσο και αν κάποιοι φίλοι με θεωρούν καλαμοκαβαλητή). Αυτές τις αποφάσεις όμως δεν τις παίρνεις μόνος, απαντώντας στο τρίτο υποερώτημα της ερώτησης σας. Τις παίρνεις έχοντας λάβει υπ όψιν τις απόψεις των ανθρώπων που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή μαζί τους και κρίνουν ότι μπορείς να προσφέρεις και ως αρχηγός ενός συνδυασμού. Εάν λοιπόν κρίνουν ότι έτσι πρέπει να γίνει τότε να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω. Η ουσία είναι πάντως ότι ένας μόνος δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου. Ιδίως σε μια εποχή που όλα γύρω μας τρέχουν με ταχύτητες υψηλής τεχνολογίας. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και καταμερισμός εργασιών. Χρειάζεται οργάνωση και μεθοδικότητα, χρειάζεται σχέδιο και τέλος εμπιστοσύνη σε όλους τους θεσμούς είτε αυτοί είναι η συμπολίτευση είτε αυτή είναι η συμπολίτευση. Κάποιοι βέβαια τους είναι δύσκολο να το καταλάβουν και να το εφαρμόσουν αλλά θα τους το θυμίσει κάποια στιγμή ο ανώτατος κριτής που στις δημοκρατίες είναι ο λαός.

ai-vreS: Φώτη, σ' ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή τη συνέντευξη και τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου.
Φ. Ζυγούρης: Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου μέσα από το blog ai-vres.


9 ψέματα και 1 αλήθεια - ανοιχτή επιστολή Ον. Μαυρίδη προς τον Διοικητή του Μποδοσάκειου

Κύριε Διοικητά,
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τα τεκταινόμενα κατά το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν η στιγμή μετά από 25 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο Νοσοκομείο να επικοινωνήσω με τον Διοικητή με επιστολή τέτοιου περιεχομένου. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι εσείς έχετε την πολυτέλεια αλλά και την ευθύνη να προσδιορίζετε τις σχέσεις σας με τους εργαζόμενους στο ίδρυμα που διοικείτε.
Στην μία και μοναδική συνάντηση που είχατε ως Διοικητής με τους Διευθυντάς των ιατρικών τμημάτων, σας είχα επισημάνει ότι εμείς οι γιατροί έχουμε δείγματα γραφής καλής συνεργασίας με όλους τους προηγούμενους Διοικητάς και Προέδρους, ως εκ τούτου, από σας θα εξαρτηθεί η καλή μας συνεργασία. Τότε ζητήσατε πίστωση χρόνου, αλλά πριν καλά-καλά μας γνωρίσετε άρχισαν οι αντιπαραθέσεις σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης σας, αποτελεί η γνωστή συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης (τηλεοπτικός σταθμός ΤΟΡ Channel κ. Τσιούρα Ρίτα), όπου πραγματικά από την αγωνία σας και την προσπάθεια να μας εκθέσετε σαν ιατρικό σώμα στην κοινή γνώμη αναγκασθήκατε να πείτε πολλές ανακρίβειες. Θα αναφέρω μερικές απ’ αυτές γιατί παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή και απορία την συνέντευξή σας.
1. Είναι μεγάλη ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι νύχτα-μέρα συνεδριάζουμε όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι τις εργάσιμες μέρες οι συνελεύσεις προσδιορίζονται κατά τις 13.00-13.30 ώρα ώστε να έχουν τελειώσει τα εξωτερικά ιατρεία και κανένας πολίτης μέχρι τώρα δεν διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τον εξυπηρετήσαμε. Αυτό βέβαια δεν ίσχυε κατά τις μέρες της απεργίας.
2. Είναι ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι ήμασταν 15 γιατροί στο αμφιθέατρο. Για πρώτη φορά ίσως την ημέρα που λήφθηκαν αποφάσεις ήμασταν στην αίθουσα 53 γιατροί, δηλαδή το 70% των γιατρών του Νοσοκομείου.
3. Είναι ψέμα κ. Διοικητά ότι δεν καλύψαμε το Καρδιολογικό τμήμα με το πρόγραμμα των εφημεριών που σας καταθέσαμε, όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι καρδιολόγοι, μη συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του κλάδου σας παρέδωσαν κανονικό πρόγραμμα εφημεριών για όλο το μήνα. Και τονίζω κ. Διοικητά ότι το γνωρίζατε αυτό.
4. Αρνηθήκατε κ. Διοικητά ότι χαρακτηρίσατε το Νοσοκομείο Β’ κατηγορίας αλλά δυστυχώς σας άκουσαν όλοι οι γιατροί που ήταν εκείνη τη στιγμή στο Αμφιθέατρο. Αλλά και παρουσία της Α’βάθμιας υγειονομικής επιτροπής είχατε πει επί λέξει -λίγες μέρες αφ’ ότου αναλάβατε ως Διοικητής – ότι αυτό το Νοσοκομείο, όπως πάει με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει.
5. Είναι μεγάλη ανακρίβεια κ. Διοικητά, ότι οι εφημερίες που σας παραδώσαμε ήταν παράνομες. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν οι μόνες νόμιμες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι εκείνη τη στιγμή (Προεδρικά διατάγματα-αποφάσεις ελεγκτικού συνεδρίου) που επιβάλει 48ωρη απασχόληση των ειδικών και 56ωρη απασχόληση των ειδικευομένων την εβδομάδα
6. Είναι ανακρίβεια και ταυτόχρονα προσβολή στο ιατρικό σώμα, να ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά γίνονται για να προβληθεί ο κ. Κατσίνας για να βγει βουλευτής. Νομίζω ότι υποτιμάτε εσκεμμένα την νοημοσύνη των γιατρών αλλά και απαξιώνετε τον αγώνα τους για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Ο κ. Κατσίνας είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας και γι’ αυτό δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά. Τίποτε περισσότερο.
7. Είναι ατυχής η έκφραση «παίζουν με τις ζωές των ασθενών» και χρησιμοποιώ τον πιο επιεική χαρακτηρισμό, γιατί πραγματικά το μέγεθος της προσβολής των γιατρών που λειτούργησαν επί 25 χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο χωρίς Διοικητή, είναι απροσμέτρητο. Τη φράση αυτή παραδίδουμε στην κρίση των χιλιάδων ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο Νοσοκομείο μας μέχρι τώρα.
8. Είναι ανακρίβεια κ. Διοικητά ότι οι γιατροί έντρομοι ετράπησαν σε φυγή. Αυτοί οι γιατροί τους οποίους εσείς χαρακτηρίζετε δειλούς και ανεύθυνους, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι επιτελούν έργο πολλαπλάσιο των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου και ασύγκριτα πολυτιμότερο των πενιχρών αμοιβών που η πολιτεία, με την οποία και εσείς ταυτίζεστε, τους δίνει.
9. Γι’ αυτούς τους γιατρούς κ. Διοικητά είπατε: «Αντί να εργάζονται, κάνουν συνελεύσεις». Πρέπει να γνωρίζετε την ιστορία του ιδρύματος που ήρθατε να διοικήσετε και η ιστορία λέει ότι αυτοί οι γιατροί με την δουλειά τους έφεραν το Νοσοκομείο αυτό στην Πρώτη θέση απ’ όλα τα επαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας. Αν ψάξετε στο αρχείο σας θα βρείτε τα στοιχεία αυτά.
Αυτά είναι τα εννέα ψέματα και η μόνη αλήθεια είναι, ότι αυτό το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν θα κλείσει, όχι μόνο κάποια τμήματα λειτουργούν ήδη σε περιφερειακό επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το επίπεδο των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών, ώστε δικαίως να κατατάσσεται πρώτο απ’ όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι γιατροί του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Διοικητά, ως άλλος Αβραάμ υπακούοντας στην φωνή του Κυρίου οδηγήθηκαν στον τόπο της θυσίας. Θα αναρωτιούνται όμως πάντα αν όντως ήταν η φωνή του Κυρίου, ή προδόθηκαν!!
Πτολεμαΐδα, 26 Φεβρουαρίου 2009
Με τιμή, Μαυρίδης Ονούφριος, Γιατρός Ε.Σ.Υ., Δ/ντης Ω.Ρ.Λ Κλινικής, Μποδοσάκειου Νοσοκομείου


Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Ζωζάς

Απροσδόκητα και σε ηλικία μόλις 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Βεγγέλης Ζωζάς, συνταξιούχος υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας. Επί πολλά χρόνια εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα Σερβίων. Ο Βαγγέλης Ζωζάς καταγόταν από το Καστράκι Τρικάλων και ήταν παντρεμένος με την Χαρούλα Βαρσαμοπούλου, επίσης συνταξόύχο υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Σερβίων, με την οποία έκανε δυο αγόρια τον Νίκο και τον Γιάννη.
Ο Βαγγέλης Ζωζάς έχαιρε της ετκίμησης όλης της κοινωνίας του Βελβεντού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αφού η ενασχόλησή του με τους αγρότες-πελάτες της Τράπεζας ήταν καθημερινή και οι εξυπηρετήσεις του επίσης υπερέβαιναν κάθε έννοια υπηρεσιακού ζήλου και φιλότιμου.
Ταυτόχρονα ο Βεγγέλης Ζωζάς συμμετείχε εθελοντικά σε διοικήσεις φορέων του Βελβεντού όπως ο Μορφωτικός¨Όμιλος και ο Αθλητικός Σύλλογος.
Καλό ταξίδι φίλε μας.Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αμοιβές Golden Boys σε χαλεπούς καιρούς

Οι παρακάτω, όπως και πολλοί άλλοι μάγοι της αγοράς, αμείβονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ετησίων μισθών τους, με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.

Τ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 607.835 ευρώ ετησίως ή 50.562 ευρώ μηνιαίως ή 2.350 τη μέρα ή 293 ευρώ την ώρα, δηλαδή…100.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!!!!

(τακτικές αποδοχές και bonusΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες αμοιβές καθώς και η προνομιακή απόκτηση μετοχών της Εθνικής αξίας εκατομμυρίων ευρώ )

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός, bonus και μετοχές της Εθνικής) ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο 52.000 ευρώ το μήνα ή 2.405 ευρώ μεροκάμματο ή 300 ευρώ, δηλαδή 100.000 δρχ. ΤΗΝ ΩΡΑ!!!»

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των 5 πιο ευνοημένων από τα 70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 ευρώ υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών):

ΣΤΕΛΕΧΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ

(τιμή κλεισίματος 17/1/07)

ΥΠΕΡΑΞΙΑ

σε ευρώ

Α. Θωμόπουλος

52775

1.247.645

2.242.937

995.292

Α. Γεωργίτσης

49000

1.157.800

2.082.500

924.700

Α. Τουρκόλιας

37935

894.453

1612237

717.784

Δ. Λεφάκης

37800

892.440

1606500

714.060

Τ. Αράπογλου

30000

714.000

1275000

561.000

ΟΠΑΠ ΑΕ

κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή,

41.666 ευρώ μηνιαίως,

1.923 ευρώ ημερησίως και

240,30 ευρώ την ώρα, δηλαδή…

82.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

182.000 € + bonus έως 165.000 €

κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ

182.000 € + bonus έως 165.000 €

κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ

(QUALITY BUSINESS SOLUTIONS)

425.000 ευρώ

κ. Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ

120.000 €+ ασφαλ. εισφορές

κ. Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που αποχώρησε … οικιοθελώς και έλαβε:

Εφάπαξ 1.500.000 ευρώ

ΔΕΗ

Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

300.000 ευρώ ετησίως ή

25.000 ευρώ το μήνα ή

1.157 ευρώ τη μέρα ή

145 ευρώ την ώρα δηλαδή …

50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

To 2004 η ΔΕΗ όταν η αμοιβή του Διοικητή της ήταν σχεδόν στο ήμισυ των σημερινών αμοιβών ήταν, μια κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτή η πρώην κερδοφόρα επιχείρηση θα παραδοθεί σε λίγους μήνες ζημιογόνα με 250.000.000 ευρώ ζημιά το πρώτο 9μηνο Είναι ο διπλασιασμός των αποδοχών του κ. Αθανασόπουλου η ανταμοιβή του για τον ανεπαρκή ενεργειακό σχεδιασμό, τα κακοσυντηρημένα δίκτυα τις ΔΕΗ, τις εκρήξεις που προκαλούν πυρκαγιές, τις αυξήσεις των τιμολογίων, τη διάλυση και την καταπόνηση των εργαζομένων;


Ευχαριστούμε τον κ. Καρχιμάκη για τα στοιχεία που μας απέστειλε. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.karximakis.gr/

Το Προφίλ μας